Sortida al riu Llobregat

Tal com estava previst, dissabte 25 de maig vam fer la sortida al riu que teniem programada.  Unes 80 persones, entre membres de Plàudite Teatre, AFA Paco Candel i AMPA Frederic Mistral vam apropar-nos al riu a través del camí d’accés que comença al recinte de l’Hospital de Bellvitge, accesible amb el metro de la L1.

Durant la visita vam explicar un conte que havíem preparat per ajudar als més petits a valorar la riquesa del riu. Durant l’explicació els membres de Plàudite van guiar una escenificació. El conte diu més o menys així:

Hi havia una vegada uns nens de L’Hospitalet que mai havíen anat a veure el seu riu, i els que ho havíen fet el recordaven com un riu mort, sense vida. Un dia, uns padrins del riu -que se l’estimen molt- van convidar als nens a anar al riu per ensenyar-los a mirar el riu d’una manera nova. 

Quan van arribar al riu van comprovar que els nens només sabien mirar el riu amb els ulls i és per això que trobaven poca vida i no sabien gaudir quan hi eren allà. El padrins els van ensenyar com havíen de fer per  mirar el riu d’una manera nova: el primer que havien de fer per mirar bé era tancar els ulls. Amb els ulls tancats van seguir els consells que els van donar els padrins, que van ser:

-olorar l’aire, intentant distingir entre l’olor a terra mullada, les plantes de ribera i la humitat de l’aire.

-obrir la boca i empassar saliva per intentar captar el gust de l’aire de riu. 

-tocar amb les mans el terra i les plantes que els envolten, sentint les seves textures

-parar l’orella i escoltar tots els sons que hi ha al vontant del riu: els ocells, l’aigua corrent, les plantes mogudes pel vent.

Quan van tornar a obrir els ulls van veure un riu nou, ple de vida i van aprendre a mirar-lo d’una nova manera que els agradava més. A partir d’aquell dia van poder explicar als seus amics que la Ciutat té un riu ple de vida on val molt la pena anar-hi i cuidar.

Va ser una sortida molt maca, la segona que fem al riu, que esperem continuar fent moltes més vegades. L’experiència d’organitzar activitats coordinant-nos amb altres entitats va ser molt enriquidora i ens va permetre fer noves amistats.

Per sort cada vegada comença a haver-hi més gent que coneix el tram de riu que pertany a l’Hospitalet i el nou accés. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *