Reunió amb el regidor d’Educació

El dimecres 28 de setembre, totes les AMPA de l’Hospitalet estàvem convocades a una reunió amb el Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Regidor d’Educació de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Lluís Esteve. La reunió va servir per presentar algunes dades estadístiques i per definir quins seran els objectius de la regidoria d’educació per aquest nou curs.Durant el torn de paraules vam aprofitar per preguntar-li com estava el projecte de la nostra nova escola i la situació és la següent:
A l’Hospitalet hi ha 11 centres construïs als anys 70. Aquests centres van ser construïts pensats perque duressin 15 anys. D’aquests 11 centres encara queden 5 per reformar, entre ells, el nostre. La Generalitat va assumir fa tres anys el compromís de reformar aquests centres però per a la nostra escola encara no hi ha cap projecte presentat. La construcció de nous edificis és responsabilitat de la Genealitat i l’Ajuntament farà tot el possible perque compleixi aquest compromís. L’any passat es va parlar que quan es construís el nou edifici, podria fins i tot convertir-se en una escola-institut, però l’actual govern,no és partidari d’aquest model. Així que de moment, i fins que no decideixin quin tipus de centre volen, no redactaran el projecte

Preguntat per què podiem fer des de l’AMPA per saber exactament com estava el nostre projecte, ens va adreçar a la Directora de Serveis Territorials de Barcelona Comarques, la senyora Montserrat Llobet.

Des de l’AMPA vam voler deixar constància del nostre interés en conèixer els terminis de realització del projecte, en conèixer els acords entre Ajuntament i Generalitat i en col.laborar en el nou projecte d’escola aportant el nostre coneixement sobre les característiques del barri, de l’alumnat i les seves necessitats


Conclusió:

La Generalitat no té projecte per construir una nova escola Frederic Mistral i l’Ajuntament no repara els desperfectes i/o deficiències que tenim (sortida d’emergència, sostres, lavabos, terra del pati, font, uralites …) a l’espera que la Generalitat decideixi què farà. És a dir, cap de les dues institucions té presa
Si volem tenir una escola nova (reformada integralment o feta de nou), haurem de demanar-la entre tots i fer-nos sentir tots a una, escola, famílies i alumnes. Des de l’AMPA ens hem marcat aquest objectiu i esperem comptar amb la col·laboració de tots vosaltres. Us mantindrem informats…


Pel que fa a les dades i als objectius de la regidoria, no volem entrar en valoracións polítiques aixi que ens limitarem a expossar-vos algunes de les dades més destacades que es van oferir.

 • Actualment, el 56% dels nens i nenes de l’Hospitalet estudien a l’escola pública. 
 • El 90% dels alumnes de les escoles de L’H viuen a L’H. 
 • Al 2016-2017 es preveu una important demanda de centres de secundària 
 • Amb l’aplicació de la 6a hora s’havia aconseguit una millora de l’11% en el rendiment dels alumnes de 6è.(del 72% al 83% d’èxit a primària), és a dir: la 6ena hora ajudava a millorar el rendiment acadèmic. 
 • La Generalitat ha reduït les subvencions als ajuntaments (p.ex. 200€ menys per cada plaça d’escola bressol). 
 • Si amb la retallada actual l’escola concertada deixés de rebre ajuts per acollir alumnes amb necessitats educatives específiques (nouvinguts, necessitats especials, ..) es posaria en perill l’equilibri d’aquest alumnat entre escola pública i concertada 
 • Aquest curs s’han obert dues escoles noves: Paco Candel a Santa Eulàlia i Ernest Lluch a Collblanc. Totes dues han obert en mòduls provissionals i amb el compromís per part de la Generalitat de construir un edifici dins de 2 anys.

Les prioritats de la regidoria per aquest any, sota el lema L’H Ciutat Educadora són:

 • Millora de la cohessió social. Manteniment dels Plans Educatius d’entorn
 • Augmentar el compromís social, promovent la col·laboració dels alumnes en les associacions del barri. 
 • Potenciar el paper de les AMPA: El regidor farà una reunió amb cada una de les AMPA. Aquesta mesura l’aplaudim i esperem ansiosos la seva visita.

3 comentarios en «Reunió amb el regidor d’Educació»

 1. Anònim dice:

  Gracias por la información.
  Me temo que nos tendrán dando largas otra década. Con la que está cayendo y si no está el proyecto aún en marcha… no pinta muy bien.
  Saludos

  Javier Rodríguez

  Responder
 2. Anònim dice:

  Gràcies als membres de l'AMPA per la feina que esteu fent i per informar-nos de tot. Espero que no perdeu les ganes ni les motivacions i que continueu amb aquest esperit de superació dia rera dia. La lluita és de tots, però de moment sou vosaltres els que esteu al front. Com que no puc estar amb vosaltres us animo a continuar i no puc més que agraïr-vos un cop més la vostra dedicació.
  Família Romero Diaz

  Responder
 3. Anònim dice:

  Desde luego se lucen, entre unos y otros la casa sin barrer. Estoy totalmente deacuerdo que la unión hace la fuerza, así que hemos de ir todos a una y presentar una queja formal, y con firmas por la mayoría de personal del cole (padres, trabajadores, …..).

  Por otra parte, lo de la sexta hora no iba mal parece ser….. una pena que la hayan quitado para ahorrar en esa parcela!

  Gracias AMPA! Eva

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *