Resum reunió Comunitats Educatives de l’Hospitalet

Dia: 24 de novembre de 2011
Lloc: Escola Pau Sans
Convoca: Comissió en contra de les retallades de l’Escola Pau Sans
Escoles convocades: Totes les de l’ Hospitalet.
Assistents: Famílies i mestres de les escoles Prat de la Manta, Pau Sans, Frederic Mistral, Patufet Sant Jordi i Josep Janés.

Objectius:
1. Compartir com s’està vivint als centres la difícil situació que està patint l’Escola Pública.
2. Explicar les activitats reivindicatives portades a terme
3. Organitzar i establir reivindicacions futures.

1. S’expliquen les mesures preses per l’administració, i els diferents assistents expliquen com estan afectant als seus centres:

 • Aquest curs, ha Catalunya hi ha hagut un increment de 15.000 alumnes i una disminució de 676 professors, els que s’han jubilat no són reemplaçats.
 • Les baixes dels mestres no es cobriran si no superen els 15 dies.
 • El número d’infants per aula ha patit un augment, normalment estava sobre els 25 infants i ara hi ha molts grups amb 26, 27 i 28 alumnes, (a primària).
 • La imposició, per part de l’ Administració, de fer les hores del SEP fora de l’horari lectiu a tots els centres, en contra de la decisió de les comunitats educatives d’aquests. El Departament d’ Educació ha exercit una forta pressió i coacció als directors.
 • Disminució de les assignacions econòmiques als centres. Supressió de les subvencions a les AMPA (Acollida i extraescolars) i disminució significativa de la subvenció per a la reutilització de llibres
 • Els Consells Escolars no tenen el paper decisori que haurien de tenir.
 • A secundària la situació és molt greu: hi ha massificació a les aules, molta pressió i una forta retallada del pressupost de les escoles, del qual depenen directament despeses com la llum o la calefacció.
 • Hi ha una reducció de vetlladores als centres, per tal d’atendre als infants amb Necessitats educatives especials.
 • Hi ha algunes AMPA que es plantegen que han d’ajudar econòmicament a les escoles perquè els recursos són insuficients. Malauradament serem les famílies qui haurem de pagar el cost de la crisi i les retallades.
 • Ens adonem que no tothom de la Comunitat Educativa està prou informat.
 • En algunes escoles hi ha hagut molts problemes entre famílies i mestres pel tema dels horaris del curs.

L’ADMINISTRACIÓ VOL DIVIDIR MESTRES I FAMÍLIES.

2. Que s’ha fet fins ara?

Se’ns informa de les diferents mobilitzacions i iniciatives dutes a terme fins ara, com l’Assemblea groga. En aquesta hi participen diferents membres de la comunitat educativa ( famílies, mestres, alumnes, etc) i té com a principal objectiu defensar la qualitat de l’ Educació Públic ( Consulteu el manifest).
En algunes escoles, com el Pau Sans i el Prat de la Manta, alguns pares i mares han format una comissió en contra de les retallades. Aquestes comissions han engegat el fet de dur la SAMARRETA GROGA tots els dimecres. En aquesta iniciativa estan participant també els mestres i alumnes de l’escola.

3. Què podem fer?

Creiem que és possible canviar les coses, que cal que informem nosaltres i que algú ha de començar a “tirar del carro”.
No és culpa nostra, ni dels nostres fills que estiguem en aquesta situació. som molts més que ells i no podem callar.
Per tant, a la reunió es decideix el següent:

LES ESCOLES DE L’HOSPITALET, FAREM UNA PASSEJADA EL DIUMENGE 15 DE GENER, DES DE RAMBLA JUST OLIVERES FINS A LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT. Anirem amb xiulets i pancarta. Es demana que tothom qui tingui la samarreta groga, se la posi.

Aquesta passejada s’iniciarà a les 11:30-12:00 a la parada de metro de Rambla Just Oliveres.

Es convoca una propera reunió per al dijous 12 de gener a les 19:00 a l’escola patufet Sant Jordi, per acabar de concretar les actuacions durant la passejada (lema de la pancarta, difussió a les xarxes socials, etc).

2 comentarios en «Resum reunió Comunitats Educatives de l’Hospitalet»

 1. Anònim dice:

  Hola,

  Me parece perfecto la información que dáis y las iniciativas que toman las AMPAS y en concreto la nuestra pero echo de menos movilizaciones por parte de los maestros y de las escuelas como tal. Personalmente defiendo y defenderé la escuela pública y la mejor de forma de defenderla es utilizándola pero creo que los maestros deben de estar mucho más implicados en esta defensa… y eso, por desgracia no lo veo.

  Es solamente una opinión, no me refiero a nuestro colegio en concreto sino a la impresión que dan.

  saludos, entre CiU y el PPSOE nos están jodiendo bien….

  Javier Rodríguez Liébana

  Responder
 2. Rubén Casellas dice:

  Para ser justos, la iniciativa no es nuestra sino de un grupo de padres y madres (no el AMPA) del Pau Sans.En esta escuela, y lo se por motivos personales, los maestros están implicados en esta comisión y llevan cada miércoles la camiseta amarilla y secundan las movilizaciones .A esta reunión asisitieron maestros del Pau Sans i del Patufet Sant Jordi y me consta que a la próxima reunión del día 12 asistirán maestros de nuestra escuela.
  Yo si creo que están implicados, pero creo que no se saben explicar o los padres no queremos entenderlos puesto que cuando hacen huelga para defender la educación de nuestros hijos lo primero que hacemos es criticarlos. Nos falta gente para llevar adelante esta comisión, puesto que los miembros de la junta ya no damos abasto. Un grupo de profes formará parte de la comisión por lo que sólo falta que un grupo de familias (fuera de la junta) nos ayude. ¿Te animas?

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *