Resum Consell Escolar 19 de maig de 2015

Seguint l’ordre del dia es tracten els següents temes:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.
2. Aprovació de l’horari del curs 2015-16: De 9 a 12:30 i de 15 a 16:30
3. Aprovació del Calendari del curs 2015-2016

 • Inici: 14 setembre  
 • Fi: 21 juny (dimarts)
 • Nadal: Del 23 de desembre al 7 de gener 
 • Setmana Santa: Del 18 al 28 de març.

4. Aprovació dels dies de lliure disposició: 7 de desembre, 8 de febrer, 18 d’abril i 17 de maig.
5. Aprovació de la jornada continuada que es farà els dies22 de desembre i  del 6 al 21 de juny.
6. Aprovació de l’adapatació de P3: 14, 15 i 16  de setembre: Un grup de 9 a 10:30 i  un altre d’11 a 12:30. Per la tarda entrevistes
7. Aprovació Educació Física a la piscina: Com en cursos anteriors les classes de Cicle Mitjà faran la classe d’Educació física a la piscina del Poliesportiu de Santa Eulàlia. Les classes es faran durant el 3er trimestre, dilluns o divendres tarda segons el curs. Aquesta activitat està promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet.
8. Aprovació de sortides

 • 5 de juny: 4art curs. Sortida a la Plaça Pius XII (Santa Eulàlia) a fi de veure les paradetes amb els articles dels alumnes de les escoles que participen en el projecte de formar una cooperativa. La idea és poder participar d’aquest projecte el curs vinent.
 • 26 de maig: 3er curs: Canvi de la sortida al Naturpark que s’ha hagut de suspendre per la pluja. 
 • 22 de maig: 2on curs Sortida a la bústia de la plaça dels veïns per enviar les cartes a l’amic invisible.

9. Aprovació del casal d’estiu promogut per l’AMPA i organitzat per l’empresa DiverJoc
10. S’aproven les activitats extraescolars presentades per l’AMPA: Iniciació esportiva, bàsquet, anglès, gimnàstica artística, judo, piscina, repàs, patinatge, música, guitarra, danses modernes. A principi del curs vinent, s’informarà de les activitats definitives amb els seus dies i horaris.

S’aprova l’acollida de matí i tarda

11 S’aprova els Patis Oberts. De moment la valoració és positiva, doncs el dilluns tot està en perfectes condicions.
12. Preinscripció:
P3: 36 + 12 que havien posat altres opcions
P4: 0 + 4 que havien posat altres opcions
P5: 0
1er 0 + 1 que havien posat altres opcions
2on 1 (No entrarà per falta de places)
3er 0 (no s’ha ofert cap plaça)
4art 1

Respecte al 3er curs s’està a l’espera de la dotació de plantilla que assigni la Generalitat, doncs tot indica que la intenció del Departament és reduir els dos cursos a un, però amb el nombre d’alumnes actuals això no seria possible. El més probable és que redueixi en 1/2 la dotació de personal. A finals de mes es preveu que es conegui la decisió, l’escola quan ho sàpiga ho comunicarà a l’AMPA i aquesta a les famílies.

13 Hort escolar: Gràcies a una col·laboració amb un centre que acull a nens i nenes amb necessitats educatives especials, alumnes d’aquesta escola i un educador vindran els dies 15 i 16 de juny a preparar el terreny que hi ha al costat de la caseta de l’AMPA. Posteriorment es plantaran els planters que els nostres alumnes fa temps que porten preparant.Tot i que no és la millor època de l’any per començar l’hort, s’ha volgut aprofitar aquesta col·laboració i la idea és veure també si l’hort no pateix cap acte de vandalisme durant l’estiu. Pel curs vinent es buscarà la implicació dels mestres i famílies que hi vulguin col·laborar.

14 Varis:
S’han replantat els arbres fruiters que uns vàndals havien arrancat.
El dia 12 de juny els alumnes de 6è plantaran un nou arbre, en aquest cas, una perera.
S’ha hagut de comprar un forn mixte per a la cuina. El forn, la instal·lació, canonades, etc ha costat un total de 9.500€ que ha pagat l’escola
S’han realitzat les proves de competències bàsiques de 6è
S’han realitzat les proves diagnòstiques de 3er.
Els alumnes de 5è han estat eliminat de la Lliga dels Llibres.
Es demana la valoració als representants dels pares i mares de l’exposició de treballs. Es valora molt positivament pel fet que les famílies puguin veure els treballs i perquè als nens i les nenes els fa molta il·lusió poder-los ensenyar.  Es comenta la possibilitat de fer-la un dia que no coincideixi amb tantes activitats extraescolars. De cara al curs vinent, s’estudiarà tot i que es difícil doncs cada dia hi ha activitats.

Per part de l’AMPA:
S’informa i s’aprova l’acollida de tarda durant la jornada intensiva.
S’informa de les diferents accions que la comissió d’obres està duent a terme:

 • El mes de febrer vam tenir, juntament amb l’escola, una reunió al Departament d’Ensenyament, en la qual se’ns va informar que la Generalitat estava estudiant l’estat de les cobertes del gimnàs i de l’escola. Amb aquest estudi, el Departament demanaria una valoració econòmica a fi de proposar la substitució d’aquestes cobertes. En cas d’aprovar-se s’intentaria realitzar aquesta obra durant aquest estiu. Durant la Setmana Santa, va visitar l’escola un tècnic de prevenció de Riscos, que a instàncies del Síndic de Greuges, ha de realitzar un estudi sobre l’estat de l’edifici. Durant aquests dies, tècnics de l’empresa Suma, han estat visitant l’escola i realitzant «cates». Segons els tècnics ja s’han fet totes les medicions necessàries i ara només queda redactar l’informe. 

Fa una setmana. l’AMPA va demanar una nova reunió amb el Departament per conèixer de primer mà, el resultat d’aquest informe i perquè se’ns confirmi si es faran obres a l’escola aquest estiu o no. A dia d’avui, encara no hem obtingut resposta. 

 • La comissió d’obres, va concertar una visita de l’alcaldessa, la sra Núria Marin, que va venir a l’escola acompanyada de membres de la regidoria de Santa Eulàlia i de la Regidoria d’Educació, entre ells,  el regidor Lluís Esteve. La visita va tenir lloc el dia 14 de maig i  se li va explicar la situació de l’escola posant de relleu els principals problemes que fa anys que reclamem: substitució de les cobertes de fibrociment, revisió de les parets de l’edifici, substitució de les plaques del sostres de porexpan, necessitat de tenir una sortida i escala d’emergència. La sra Núria Marin ens va explicar, que tot això que reclamem respecte a l’edifici es competència de la Generalitat i que l’Ajuntament no hi pot fer-hi res, tot i que es va mostrar molt preocupada pel tema de la sortida d’emergència.
 • Xarxa Groga: Vàries AMPAs de la ciutat, entre les quals està la nostra, han impulsat juntament amb altres entitats,  la Xarxa Groga de l’Hospitalet. La presentació es va fer el dia 16 de maig amb un gran èxit de participació. Des de l’AMPA animem a l’escola a adherir-se a la xarxa i a participar activament a les assemblees i activitats que es realitzin. 

Precs i preguntes:
Per part dels i les representants dels pares i mares:

 • Es comenta que una classe de 4art es va quedar castigada sense fer educació física per portar-se malament i no es veu bé doncs s’hauria d’haver tractat d’un altra manera, fent una classe teòrica per exemple. Des de l’escola es comenta que el millor hauria estat anar a parlar amb el mestre i en cas de no rebre una explicació satisfactòria, parlar-ho amb la direcció. 
 • Es felicita a l’escola per la iniciativa que s’ha dut a terme a 4art on els alumnes han hagut de preparar una conferència sobre un tema lliure i exposar-ho a la classe. El cap d’estudis, comenta que aquesta iniciativa forma part de les mesures destinades a millorar la lectura, doncs millorant l’expressió oral, es millora la comprensió lectora. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *