Resum Assemblea General 2011

El dia 25 de novembre es va celebrar l’Assemblea General de l’AMPA a la que van assistir pares i mares de 33 alumnes.

Seguint l’ordre del dia, es van aprovar per unanimitat la memòria d’activitats del curs 2010-11, el balanç del curs anterior i el pressupost del curs 2011-12.
Els vocals de les diferents comissions van explicar la feina realitzada durant el curs passat i van anunciar els projectes i canvis per aquest nou curs.
Acollida: Presència de dos monitors al matí per tenir més seguretat. Implicarà un augment de tarifes que es comunicarà a les famílies.
Extraescolars: Redacció d’una normativa  per establir els criteris de devolució dels diners en cas de donar-se de baixa i per aconseguir un compromís de les famílies en mantenir l’activitat.
Escola de pares i mares: Es continuaran programant xerrades i tallers durant aquest curs però es necessita una persona per fer-se càrrec d’aquesta comissió de cara al curs vinent. En cas contrari podria desaparèixer la comissió.
Llibres: El curs vinent s’intentarà fer tot el procés més aviat i es canviarà el sistema de pagament per evitar devolucions de rebuts i impagaments. Es demana una major implicació de les famílies de 3er a 6è en el projecte de socialització, especialment els dies en que s’han de revisar els llibres, doncs aquest any aquesta feina l’han realitzada famílies de P3 a P5 i considerem que no és just.
Comunicació i participació: S’expressa el desig de realitzar una revista de l’AMPA on col·laborin els alumnes, pares, mares i mestres. Aquesta iniciativa compta ja amb la col·laboració de dos pares, però necessita més gent per dur-se a terme. Es faria una primera edició anual en format digital i si hi ha una continuïtat i bona resposta per part de les famílies es faria una edició impresa, buscant patrocinadors en els comerços del barri.
Festes: Es continuaran fent les festes del curs passat i es podrien fer d’altres, com Sant Jordi, si hi han famílies disposades a implicar-se en aquesta comissió. No es demana només una col·laboració puntual, sinó una implicació en l’organització de les activitats.

Es presenta i s’aprova per unanimitat la Comissió d’obres, encapçalada per l’Esme Martínez. Serà la responsable d’informar-se de l’estat actual del projecte de la nova escola, reunir-se amb les diferents administracions implicades i d’informar a les famílies.

Es presenta i s’aprova per unanimitat la Comissió de medi ambient, encapçalada pel Cristóbal Ortega. De moment s’ha fixat com a objectius la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes dins de l’escola (projecte que ja està aprovat per l’Ajuntament) i iniciar el projecte de construcció d’un hort (aquest projecte es farà en coordinació amb l’escola).

S’expliquen les retallades que està partint l’escola pública, com l’eliminació de les subvencions per activitats extraescolars, acollida matinal i la reducció en prop d’un 60% de la dotació per a la reutilització de llibres. S’explica l’aparició del moviment Marea Groga, sorgit a Badalona i  que defensa un Ensenyament Públic de Qualitat. A vàries escoles de l’Hospitalet, s’han format grups de pares, mares, mestres i alumnes per coordinar actes reivindicatius (samarretes grogues cada dimecres, manifestacions, …). Es demana la implicació d’algunes famílies per formar aquest grup a la nostra escola.
En aquest sentit, el 15 de gener hi haurà una caminada groga per la Rambla Just Oliveres on es convida a totes les famílies a posar-se la samarreta groga en defensa de l’escola pública.

A l’apartat de precs i preguntes no hi ha res a comentar.
L’assemblea finalitza a les 19:00

La majoria de famílies van fer us del servei de monitoratge que es va oferir de manera gratuïta i això va fer que l’assemblea transcorregues sense interrupcions.
Volem destacar el bon ambient que va haver-hi en tot moment i disculpar-nos per si en alguns moments es va fer una mica llarga però hi havia molts temes a tractar i volem actuar amb total transparència comptant en tot moment amb l’aprovació de l’assemblea.

Us deixem l’enllaç al power point de presentació de l’AMPA. Properament actualitzarem aquesta entrada i podreu consultar l’acta i els documents presentats.

Com sempre, esperem els vostres comentaris.

2 comentarios en «Resum Assemblea General 2011»

 1. Anònim dice:

  L'assemblea va anar molt bé i cada vegada són més els pares que s'impliquen amb l'ampa. Amb els temps que corren haurem d'estar molt units si volem mantenir un ensenyament de qualitat pels nostres fills i l'ampa és una bona eina per poder coordinar-nos i estar informats. Pel bé dels nostres fills: parcicipem tots!

  Cristóbal Ortega

  Responder
 2. Anònim dice:

  Gracias por la info y la presentación. No pude ir pero ya estoy enterado de todo. En mi opinión, muy buen trabajo.

  Javier Rodríguez

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *