Motxilles escolars

Entre els factors que s’han associat a un major risc de patir mal d’esquena entre els joves es troba l’excés de càrrega, causat sobretot pel transport d’un excés de material escolar, encara que també està relacionat amb la durada del transport i amb l’estat de la musculatura de l’esquena.

Les motxilles escolars són beneficioses si s’utilitzen bé, estan correctament estructurades i són revisades cada dia pels pares.

Segons estudis realitzats, s’aconsella més l’ús de la motxilla a l’esquena que el de la motxilla de rodes, ja que es considera que la força que el nen fa per estirar de la motxilla de rodes no és uniforme, sinó que carrega normalment més d’un costat que d’un altre.

Ara bé, per a un ús adequat, el pes de la motxilla no hauria de sobrepassar el 10% del pes del nen, haurà d’estar situada a la zona lumbar o entre els malucs (i no als omòplats), i s’ha de poder graduar segons l’alçada del nen.

El sedentarisme també afavoreix l’aparició del mal d’esquena, ja que dificulta el desenvolupament ossi normal de la columna vertebral, cosa que comporta una pèrdua de la resistència muscular i fa que l’esquena sigui més vulnerable a l’excés de càrrega.

Un altre factor de risc per a l’esquena del nen és el mobiliari escolar inadequat, moltes vegades no adaptat a les seves necessitats, ja sigui perquè la cadira és inadequada, o per no tenir en compte la variabilitat d’alçades que hi ha entre els joves. Això pot fer que es creïn uns hàbits posturals incorrectes.

Per resoldre o evitar el mal d’esquena, hem de fer esport i exercici per fomentar la musculatura de l’esquena, que es farà més potent, resistent i elàstica, i evitar els factors de risc comentats abans.
Així mateix, cal complir algunes normes d’higiene postural, com seure tan enrere com es pugui a la cadira, amb l’esquena recta i els colzes sobre la taula.
Cal evitar estar assegut tot el dia, es recomana anar canviant de postura constantment i és aconsellable aixecar-se cada 45-60 minuts.
Una bona actitud pel que fa al posicionament de l’esquena disminueix el risc de patir dolor en el futur.

Consells:
· Entre els factors que s’han associat a un risc més elevat de patir mal d’esquena entre els joves, es troba l’excés de càrrega.El pes de la motxilla no hauria de sobrepassar el 10% del pes denen, i s’ha de poder graduar segons l’alçada del nen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *