Diumenge Verd 2012.

L’any passat vam començar l’article dient “Plou, plou poc però plou”. Aquest any hauria de ser “Plou i plou molt!”. El diumenge ens vam aixecar ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora i vam veure que la cosa pintava malament. A les 8:30 ja estàvem a l’escola (bé, de fet només hi eren el Lluis i el Rubén). Al cap de poc va aparèixer el Ferran Manzanares a qui vam rebre amb els braços oberts i una escombra.

Havia deixat de ploure i si no volíem que els nens i nenes acabessin mullats de cap a peus, calia treure tota l’aigua acumulada. Mica en mica la zona de les vies i del porxo va deixar de ser una piscina. Arriba el Santi amb l’Àlvaro qui també dóna un cop de ma amb l’escombra, el Carlos, mestre de P3 i Javier, el director. Després, un grup de pares i mares de P3. Mica en mica va arribant tothom i és hora de distribuir a la gent en les tasques. A la porta del costat Gran Via, el Javier ens indica on s’han de col·locar les flors pel jardí. Un altre grup es posa a pintar els pals del porxo i la via del tren, un altre es dirigeix cap al gimnàs on tenim la tasca d’endreçar les sales de material i pintar-les. 

També ens hem proposat recuperar una antiga barra d’equilibris que podran fer servir els nens i nenes de gimnàstica artística. Poc a poc el pati es va omplint de gent, buscant un racó per pintar. Arriben també més mestres d’infantil. A mig matí comença a faltar pintura i pinzells, però és que és impossible preveure quanta gent vindrà i les ganes de pintar de la gent ens supera cada any (es tornen a repintar les línies dels camps, l’estació, els jocs infantils i fins i tot algunes papereres!). A dins del gimnàs es van preparant les taules pel dinar ajudats per alguns avis que s’apunten a tot. El grup encarregat de la barbacoa, amb uns altres avis col·laboradors ja té la brasa a punt. 
Als vestuaris del gimnàs un grup de mares pinta una pancarta, que posarà? Una paret de la caseta ha aparegut misteriosament pintada de blanc, que hi faran allà?. El Marcos, un pare de P4 està dibuixant alguna cosa, que serà?. El temps finalment ens ha respectat i cap al migdia ja està pràcticament tot acabat. Abans de dinar ens dirigim cap a la caseta de l’AMPA i descobrim el nou logo dissenyat pel Marcos Alfonso. A tothom li agrada molt i fem una foto de tots els nens i nenes amb l’artista. 
La carn està a punt, gràcies als fantàstics cuiners així que entrem al gimnàs i ens distribuïm per les taules tan ben parades. Quin goig que fa el gimnàs. Aquest any som més de 120 persones !!. A mig dinar, el Lluis encara ens té preparada una sorpresa més. Sobre una pantalla es projecta una pel·lícula amb un recull de fotos d’anteriors edicions del diumenge verd.
Després dels cafès i les pastes, i abans que la gent comenci a marxar, toca recollir. Tothom col·labora i en un moment tenim tot el gimnàs com abans. De fet, molt millor que abans. Les sales de material s’han netejat i pintat i s’ha ordenat tot el material.

Aprofitant que torna a fer bon temps, els nens i nenes segueixen jugant al pati. Mentre, un grup de pares i mares sospitosos entren a l’escola amb una gran tela blanca. A la façana de l’escola, es penja una gran pancarta que diu: “Si l’educació us sembla cara, proveu amb la ignorància”. La frase, d’Albert Einstein, resumeix el malestar de la nostra comunitat educativa amb tot el que està passant en el sector de l’ensenyament al nostre país.

Aquest any hem volgut que aquesta jornada tant especial tingués un ressò mediàtic i ens vam posar en contacte amb la ràdio i el diari de l’Hospitalet. El dijous, un grup d’alumnes (Paula Salto, Paula Fernández, Jaume Seuba i Núria Casellas) va anar a gravar una entrevista pel programa L’Hora del Pati i en Lluis Seuba, vocal de la comissió de festes, també va explicar el significat de la jornada pels Informatius. Podeu sentir el programa aquí. L’entrevista als nostres alumnes comença en el minut 22.

Durant el diumenge, un fotògraf del Diari de l’Hospitalet va estar recollint imatges de la jornada. Esperem que en la propera edició del diari surtin publicades.

Agraïments:
A la Comissió de Festes de Gran Via Sud per deixar-nos les barbacoes.
A l’Aicha, mare de 1er, i al seu germà de la carnisseria Rabat per proporcionar-nos la carn.
A totes les famílies, pares, mares, nens, nenes, avis i àvies, i a totes i tots els mestres que van venir diumenge a col·laborar i fer que la nostra escola estigui cada any més maca.
A la comissió de festes i a tots aquells qui heu invertit el vostre temps en fer que els nostres fills se sentin orgullosos de la seva escola.

Us deixem amb un recull de fotos i la película amb el resum de les anteriors edicions. Com sempre podeu deixar els vostres comentaris, suggeriments, etc.

Actualització: Hem pujat el vídeo a Vimeo, a veure si no el bloquejen:

3 comentarios en «Diumenge Verd 2012.»

  1. Rubén dice:

    Des del punt de vista personal em sento orgullós d'aquesta iniciativa que fa molts anys que es realitza a la nostra escola i m'alegra haver pogut contribuir a que se segueixi mantenint. Preparar aquesta activitat requereix molt esforç i dedicació. Espero que algunes de les famílies que han vingut a col·laborar aquest any, l'any vinent s'animin no només a col·laborar sinó a organitzar i gestionar aquesta activitat.

    Responder
  2. Rubén dice:

    El fantàstic vídeo resum ha estat bloquejat per Youtube per infringir els drets de copyright. Sembla que hem comès el "delicte" d'utilitzar cançons amb drets d'autor. Gràcies a la llei Sinde-Wert i similars per protegir els drets dels autors i no deixar-nos gaudir d'aquest vídeo.

    Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *