Crònica del dissabte verd. El dinar

L’any passat ja es va fer un dinar de germanor i van venir moltes famílies, però aquest any ens havíem proposat augmentar la participació així que buscàvem idees per fer més atractiva la trobada. Algú de la junta va proposar en una reunió “Podríem fer una barbacoa !!”, i molts van pensar que estava boig, que era una feinada, que la gent no vindria, o vindrien els quatre de sempre. Vam votar i es va decidir fer-la. L’Associació de veïns ja ens havia ofert les barbacoes per si les necessitàvem però no sabíem si l’Ajuntament ens deixaria fer-la. No va ser fins després de Setmana Santa que de manera excepcional ens van concedir el permís. Ara venia el més complicat: fer la publicitat, organitzar a la gent per vendre els tiquets, comprar la carn, beguda, gelats, coberts, plats, etc…
Com diria cert personatge “la hemos liao parda”. La convocatòria havia estat un èxit i havíem venut 80 tiquets entre adults i nens. Fins i tot alguns avis es van apuntar.
El dijous abans, vam anar a comprar tot el necessari i vam encarregar-li la carn a l’Aicha, qui ja s’havia ofert feia temps per col·laborar en alguna festa. Divendres, compres d’última hora (més carbó per si de cas) i tots mirant el temps per veure si plouria dissabte.
Vam muntar les barbacoes darrera de l’escola sota una teulada i amb totes les precaucions necessàries, inclòs un extintor. El tema foc estava controlat, però el risc de pluja feia impossible dinar al pati. Calia decidir entre el gimnàs o el menjador i vam pensar que al gimnàs estaríem més amples i els nens tindrien més espai per jugar després. Així d’aquesta manera tampoc embrutàvem l’escola i no havíem d’estar patint perquè els nens pugessin a les classes.
Així, mentre les famílies seguien pintant i recollint els estris, un grup de gent es va dedicar a preparar les taules al gimnàs. Quina feinada! La veritat és que va quedar molt bé, oi?.
Un altre grup es va de dedicar a fer la carn. 3 barbacoes funcionant a tot drap per poder servir tota la carn a la vegada. Felicitats a tots els que us veu estar cremant les celles perquè la carn estigués al seu punt.
I finalment, comencem a dinar. 3 taules plenes de gent i més de 25 nens i nenes dinant sols. Quin goig !!. Només que per això ja val la pena tot l’esforç. La gent amb el seu tiquet a la ma recull ordenadament el seu plat i la beguda i comparteix taula amb la resta de famílies. L’AMPA a més de la carn i la beguda va repartir el pa, olives, patates,…Algunes famílies van portar amanides, macarrons, empanades, escalivada i fins i tot cus-cus.
Després del dinar i d’unes hores de sobretaula vam recollir el gimnàs entre tots i ho vam deixar tot net. Només queda guardar els estris de pintura, recollir la caseta, netejar el lavabo, …, però això ja serà un altre dia, avui estem molt cansats i volem arribar a casa.
Esperem els vostres comentaris, opinions, crítiques (constructives), …
Agraïments:
A l’escola per les seves facilitats per disposar de tots els espais: gimnàs, cuina, … i deixar-nos les taules i cadires que per cert, vam estrenar nosaltres.
A tots aquells que d’una manera o altra heu col·laborat en l’organització del dinar: anant a comprar, muntant les taules, fent la carn, recollint el gimnàs, …
Molt especialment a l’Aicha, mare de P5, i al seu germà de la carnisseria Rabat per proporcionar-nos la carn. http://carniceriarabat.amawebs.com/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *