Cercavila reivindicativa

El dissabte 20 de desembre un bon nombre de persones ens vam manifestar per demanar que la Generalitat no destini subvencions a les escoles de l’Opus Dei i que realitzi les obres pendents als centres públics de la nostra ciutat. La cercavila reivindicativa va començar a l’escola Ernest Lluch, al barri de Collblanc, va passar per un altra escola que està en barracots, la Paco Candel i va finalitzar davant del Xaloc on es va llegir un manifest i les diferents escoles afectades com la nostra van explicar la seva situació.

A continuació us reproduïm el manifest que va llegir el nostre president explicant la situació de la nostra escola:

L’escola Frederic Mistral es va construir  l’any 1974, dins d’un pla d’urgència, amb data de caducitat de 15 anys màxim, ja en portem 40... 
El nostre centre va ser inclòs l’any 2008 dins d’un acord signat per l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Generalitat de Catalunya, en el qual, aquesta, es comprometia a construir un edifici nou per a 5 escoles de la ciutat (Frederic Mistral, Milagros Consarnau,  Busquets i Punset, Bernat Metge  i Joaquim Ruyra,). Aquest protocol es va prorrogar l’any 2010 fins al 31 de desembre de 2012. 
Un cop finalitzat el termini l’any 2012, i degut a la manca de notícies sobre el projecte d’escola nova, iniciem les converses amb el Departament d’Ensenyament i se’ns diu que degut a la situació de crisi actual no hi ha diners per a la construcció d’una escola nova i que es limitarien a realitzar obres de millora que consideressin d’urgència.
Durant aquets dos anys les úniques intervencions que ha fet la Generalitat ha estat la instal·lació de porxos d’alumini que substituïen  als existent d’uralita (retirats per l’Ajuntament) i la remodelació dels lavabos d’infantil. 
A banda d’aquestes actuacions, l’AMPA va presentar a l’Ajuntament i a la Generalitat un seguit de millores i d’intervencions que crèiem eren urgents. Cap d’aquestes intervencions s’ha dut a terme per cap de les dues administracions. 
Les actuacions consistien en:

1. La retirada de tots els elements de fibrociment (“uralita”) que encara hi ha a la teulada de l’edifici de l’escola, al gimnàs  i a la caseta de l’AMPA. Aquesta situació s’agreuja per la presència de “goteres” al gimnàs i a l’escola. 
  
2. Esmenar les  deficiències en matèria de seguretat:

  • Col·locació d’una escala d’emergència que segons l’Ajuntament no és necessària doncs la normativa de l’època no obligava a posar-la. 
  • Ampliar la sortida d’emergència doncs és de dimensions reduïdes i totalment inadequada pel nombre d’alumnes que hi ha (actualment uns 325). 
  • Substitució de les reixes de les finestres  de la planta baixa de l’edifici, sense sistema d’obertura en cas d’emergència.
  • Substitució dels sostres de les aules que son  de “porexspan” altament inflamable.
  • En definitiva, solucionar les mancances que es reflecteixen en els informes dels diferents simulacres que es fan a l’escola i que s’han enviat al Departament i a l’Ajuntament

3. Amb els anys la situació a l’escola s’agreuja i aquest any l’estat de les pistes esportives és insostenible, amb la presència de nombroses esquerdes i asfaltat defectuós que dificulta la pràctica esportiva fent-la de vegades fins i tot perillosa.

L’escola té moltes més mancances i problemes però creiem que els 3 punts esmentats són els més importants.  Per tot això, demanem a la Generalitat que construeixi l’escola nova a la que es va comprometre i si no és possible (o no es vol), que faci les reformes necessàries a l’edifici i retiri sobretot tots els elements de fibrociment. I demanem també a l’Ajuntament de l’Hospitalet que faci les obres de manteniment necessàries, que no ens deixi de banda amb l’excusa que no val la pena invertir en el nostre centre perquè l’han de fer nou. Aquest nou centre el veiem molt llunyà i els nostres fills i filles necessiten una escola en condicions ara. 

Lectura del manifest del Frederic Mistral:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *