Assistim al ple de l’Ajuntament.

El dimarts dia 22 de maig, vam assistir al Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet. En aquest ple, es va presentar una moció per la qual s’exigeix a la Generalitat de Catalunya el compliment dels acords en referència als equipaments educatius de la ciutat. Com sabeu aquests acords fan referència a la remodelació de 5 escoles de la ciutat , Frederic Mistral, Milagros Consarnau, Busquets i Punset , Joaquim Ruyra i Bernat Metge. En els pressupostos de la Generalitat per aquest any no hi ha assignada cap partida econòmica per a la realització d’aquestes obres així com tampoc per a la construcció dels nous edificis que han de substituir els barracons de les escoles inaugurades aquest curs, Paco Candel i Ernest Lluch.
La moció va ser presentada conjuntament pels grups PSC-PM i ICV-EUiA. Un cop explicats els motius, es va sotmetre a votació per la resta de partits. El resultat va ser el següent:

PSC: A favor

IC-EUiA: A favor 
Plataforma per Catalanuya: A favor
CIU: Abstenció 
PP: Abstenció

Un cop acabat el ple, en el torn de precs i preguntes, el Cristóbal Ortega, president de l’AMPA de l’escola Frederic Mistral, va demanar la paraula i en nom de les 7 AMPA de les escoles afectades, va llegir un document que prèviament s’havia consensuat amb totes les associacions. A continuació, us reproduïm el text:

1. PRENEM LA PARAULA COM A REPRESENTANTS DE LES FAMILIES DELS ALUMNES DE LES ESCOLES FREDERIC MISTRAL, MILAGROS CONSARNAU, BERNAT METGE, BUSQUETS I PUNSET, JOAQUIM RUYRA, PACO CANDEL I ERNEST LLUCH.

2. TOTES 7 ESCOLES I LES SEVES AMPES CORRESPONENTS ESTEM AFECTADES PER LA DEIXADESA D’UN GOVERN QUE HA DECIDIT IGNORAR LES NOSTRES NECESSITATS. ÉS PER AIXÒ QUE COMPAREIXEM EN AQUEST PLE, I ANUNCIEM QUE COMPAREIXEREM ALLÀ ON CALGUI PER RECLAMAR ELS NOSTRES DRETS.

3. EN AQUESTA OCASIÓ LA NOSTRA COMPAREIXENÇA ÉS PER DONAR EL NOSTRE SUPORT I RECOLÇAMENT A LA MOCIÓ 22 DE L’ORDRE DEL DIA PRESENTADA PER L’AGRUPACIÓ DEL PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA-PROGRÉS MUNICIPAL I INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA; MOCIÓ PER LA QUAL S’EXIGEIX AL GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA QUE COMPLEIXI AMB ELS ACORDS EN RELACIÓ ALS EQUIPAMENTS EDUCATIUS.

4. ENS SORPREN I ENS DECEPCIONA QUE AQUESTA MOCIÓ NO COMPTI AMB EL RECOLZAMENT DE LA TOTALITAT DEL PLE, ELS CONVIDEM A VISITAR LES NOSTRES ESCOLES PER QUE VEGIN QUINA ÉS LA REALITAT SOBRE ELS EQUIPAMENTS EDUCATIUS; ENS SEMBLA QUE NO DONAR SUPORT A AQUESTA MOCIÓ NOMÉS POT SER PER DESCONEIXEMENT DE LA SITUACIÓ O BÉ PER MANCA DE RESPONSABILITAT ENVERS LES FAMILIES, ELS INFANTS I LA QUALITAT DE L’EDUCACIÓ.

5. ELS VOLEM TRANSMETRE QUE ESPERAR NO ÉS UNA OPCIÓ, LA MAJORIA D’ESCOLES S’ESPEREN PER SER REHABILITADES O SUBSTITUIDES DES DE FINALS DELS ANYS 90, QUAN LA VIDA UTIL D’AQUESTS EDIFICIS PROVISIONALS ES VA EXHAURIR. FA GAIREBÉ 15 ANYS QUE ESPEREM, I A HORES D’ARA ENCARA HI HA ESCOLES QUE NI TAN SOLS TENEN UN PROJECTE REDACTAT.

6. CONEIXEM DE SOBRES LA SITUACIÓ ECONÓMICA ACTUAL, PERÒ NO ENS SEMBLA QUE SIGUI UN ARGUMENT VÀLID, DEIXAR D’INVERTIR EN AQUESTES ESCOLES NO ESTALVIA NI UN CÉNTIM, BEN AL CONTRARI, OBLIGA A MALBARATAR DINERS EN REPARACIONS QUE NO SÓN EFECTIVES JA QUE EL DETERIORAMENT D’ALGUNES ESCOLES ÉS TAL QUE TOTA LA DESPESA EN MANTENIMENT, REPARACIÓ, AMPLIACIÓ I MILLARA RESULTA UNA INVERSIÓ INUTIL I INEFICAÇ. I EN EL CAS DE LES 2 ESCOLES DE NOVA CONSTRUCCIÓ REPRESENTA HAVER D’INVERTIR ANY RERA ANY EN CIMENTACIÓ I AMPLIACIÓ DELS MÓDULS PREFABRICATS PER ACOLLIR ELS NOUS ALUMNES QUE VAN ARRIBANT, MÓDULS QUE TARD O D’HORA HAN D’ANAR A TERRA.

7. PER TOT AIXÒ CAL QUE EL GOVERN DE LA GENERALITAT ACTUÏ DE FORMA CONSEQÜENT I REPRENGUI LES ACCIONS PER REDACTAR EL PROJECTES, OBRIR LA FASE CONSURSAL I PLANIFICAR LA TEMPORALITZACIÓ DE LES OBRES. JA SABEM QUE SÓN PROCESSOS LLARGS I TREBALLOSOS, ALHORA QUE DE BAIX COST, I QUE SI NO ES REPRENEN AMB INMEDIATESA ACABARAN SIGNIFICANT 15 ANYS MÉS D’ESPERA, MÉS ESQUERDES A LES PARETS, MÉS CANONADES REBENTADES, MÉS PAVIMENTS INTRANSITABLES, MÉS TEULADES VOLANT PELS AIRES I MÉS PERILLS POTENCIALS PER ALS NOSTRES INFANTS.

6 comentarios en «Assistim al ple de l’Ajuntament.»

 1. isidro dice:

  Enhorabona als representants de l'ampa en aquesta comissió. Mai ningú ens podrà dir que no vam lluitar….

  Responder
 2. Rubén dice:

  Les raons de la sra Meritxell Borràs (CIU) per abstenir-se van ser que "Ara no és el moment d'invertir en el totxo, sino en educació". Quin cinisme!, no em va quedar altra opció que aplaudir-la. En quina educació estan invertint? Serà en la de les escoles privades!.
  Un regidor del PSC li va dir al sr Del Rio (PP) "Si la educación les parece cara, prueben con la ignorancia". Us sóna la frase?

  I per no parlar de les bestiesses que arriben a proposar alguns grups i el temps que es passen parlant de coses que no solucionen res. 4 hores de ple!. Tot i això l'experiència és recomanable. S'està fresquet i es gratis.

  Responder
 3. el tronco dice:

  Muy bien chicos, la verdad es que no se puede decir que no estéis luchando por la escuela, y no solo de vuestros/nuestros hijos, que pasarán, sino por la escuela pública. Me parece muy elogiable y admirable.

  Rubén, esas cuatro horitas cada uno de los concejales las cobran a más de 300 euros cada una ya que, además del sueldo que tengan estipulado se levantan más de 1.200 euros por pleno. Multiplica por todos los que había y luego indígnate más por los argumentos y respuestas recibidas del tipo "las cosas están muy mal", "no hay dinero para nada" o "hemos vivido por encima de nuestras posibilidades"…. por ser la web del ampa mejor no expreso lo que diría y haría que me expulsaríais y con razón.

  Saludos y felicidades chic@s

  Responder
 4. el tronco dice:

  Por cierto, y esto es una sugerencia, para otra vez al comunicado que se le dé un airte tal que no sea votado a favor por los de PxC. En el último punto si es preciso nos cagamos en ellos, todo para no tener su apoyo. No quiero nada que sea apoyado por esta colla de racistas.

  Saludos

  Javier

  Responder
 5. Rubén dice:

  La moción la presentaron conjuntamente PSC-ICVEUiA y eso es lo que votaron los partidos. Nosotros sólo leímos un texto apoyando la moción.

  Responder

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *