20 de desembre. Cercavila reivindicativa

A la nostra ciutat hi ha dues escoles en barracots (Ernest Luch i Paco Candel) i 5 més fa anys que esperen un edifici nou (Frederic Mistral, Milagros Consarnau, Busquets i Punset, Bernat Metge i Joaquim Ruyra). La Generalitat diu que no hi ha diners, que esperem uns anys més. Mentrestant, les 3 escoles de l’Opus Dei que tenim a la ciutat, reben cada any 4,5 milions d’Euros en subvencions. Per aquestes escoles sí que hi ha diners. Diguem prou!. NO volem subvencions a escoles que segreguen nens i nenes. No volem que els diners públics vagin a escoles d’elit mentre l’escola pública pateix retallades. Per tot això, ens manifestem el 20 de desembre. 

CONSTRUCCIÓ D’ESCOLES PÚBLIQUES SI, SUBVENCIONS OPUS DEI NO!

Manifest per una educació pública per al poble i de qualitat a l’Hospitalet de Llobregat i arreu.

A l’Hospitalet veiem com les Escoles Ernest Lluch i Paco Candel desenvolupen la seva tasca en barracots, com els centres educatius Frederic Mistral, Joaquim Ruyra, Busquests i Punset, Bernat Metge,  Milagros Consarnau i  INS Llobregat  estan situades en edificis obsolets i a l’escola Charlie Rivel se li nega el pla de Reformes, Ampliació i Millora que necessita. També el personal docents i del PAS no són substituïts des del primer dia o quan ho són és per personal precaritzat a temps parcial, deixant part de l’alumnat mancat d’atenció. 

A la vegada a  l’Hospitalet l’escoles  de l’Opus Dei Xaloc, Pineda i Avantis reben 4,5 milions d’€ per part de la Generalitat en forma del pagament de les nòmines del professorat a la vegada que cobren quotes mensuals a l’alumnat, tot i segregar l’alumnat per sexe. 

A la nostra ciutat tenim totes les etapes educatives de bressol a universitat passant per la primària , secundària, FP, adults, escoles de música…Pensem els sistema públic educatiu com una xarxa que ha de garantir una educació pública,  democràtica, inclusiva, universal , co educadora en català i de qualitat de  bressol a universitat per a totes les persones de Catalunya. Tanmateix tenim clar que cal anar més enllà de  les paraules i plasmar aquests conceptes a la  nostra realitat per aquest motiu com a comunitat educativa de l’Hospitalet exigim:

.-La Construcció dels centres educatius necessaris 
.-La Substitució dels docents des del primer dia amb el 100% del salari
.-L’eliminació del finançament públic (concerts educatius) als centres educatius que segreguen com són els de l’Opus Dei.

Animem al poble d’Hospitalet i especialment a la seva comunitat educativa a mobilitzar-se fins a aconseguir les reivindicacions i convidem al moviment educatiu i resta de moviments socials de Catalunya a participar a la mobilització del dia 20D i a la resta que vindran. La solidaritat és la nostra millor arma.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *